Палатка на плажа

Полезни съвети породени от практиката, които ще ви бъдат от полза сред дивата природа когато сте на палатка или къмпинг.

Палатка на плажа

Мнениеот Gibons » Чет Юли 24, 2014 11:11 am

Здравейте, до сега съм бил само в планини с палатката. Решил съм тази година да обиколя черноморието на палатка. Все ще ми се наложи да опъвам палатката на плажа. Та въпроса ми е как застопорявате палатката на пясъка? Други колчета ли използвате или някаква техника?
Gibons

Re: Палатка на плажа

Мнениеот admin » Нед Авг 10, 2014 11:29 pm

Здравейте,

Да за пясък се използват различни колчета, които са по широки с по голяма повърхност и не позволяват да се завъртат в рохкавата основа. Ето пример за такива колчета:
Изображение

Същите се използват и за сняг.
admin
Site Admin

Мнениеот Мушичката » Нед Авг 10, 2014 11:55 pm

Използвам си нормалните колчета за основното отделение на палатката, просто ги забивам по-дълбоко. За вторият слой поне при моята палатка той се закрепя с въжета и просто връзвам пръчки към края на въжетата и ги заривам в пясъка. Достатъчно ефективно е засега :)
Отидох във горичката, там до рекичката, и срещнах чичката, който трепеше мушичката, а тя горкичката, във кръв бе всичката, нямаше и ръчичката, тя бе в тревичката (ръчичката), подуши я сърничката, и я изяде ВСИЧКАТА!
Аватар
Мушичката

Мнениеот admin » Пон Авг 11, 2014 12:06 am

При лошо време може да изиграе лош номер но разбира се тези колчета са най лесното решение иначе българският гений може да изобрети безброй други решения на проблема ;)
admin
Site Admin

Назад към Съвети